Tanak vezeti a mini WRC-futamot Észtországban

Mind a négy gyári WRC-csapat képviselteti magát az Észt Ralin, a Toyota Ott Tanakkal, a Hyundai Andreas Mikkelsennel és a Finn Ralira nevezett Craig Breennek, a Citroen Esapekka Lappival, a Ford pedig Elfyn Evansszel tesztel a következő futamra. Mivel a tesztkilométerek szigorúan szabályozottak, így ez a legjobb lehetőségük a csapatoknak arra, hogy kipróbáljanak dolgokat, ráadásul a pilóták számára sem utolsó, hogy élesben tesztelhetnek, főleg úgy, hogy most ráadásul valós mezőnyben is megmérethetik magukat.

Az összességében nem meglepetés, hogy a vb-pontversenyt vezető Tanak az első, a fölénye viszont talán nagyobb a vártnál: az észt pilóta 34 másodperccel vezet Mikkelsen előtt úgy, hogy kapott már egy tízmásodperces büntetést is. Mikkelsen szerint toyotás riválisa “lehetetlen” időket produkál és valósággal oktatja a mezőnyt, a harmadik Lappi már 46 másodpercre van, a nap elején időt vesztő Evans, illetve Breen pedig már egy percen felüli lemaradást gyűjtött össze alig kilenc gyorsasági (47 perc, 45 másodperc Tanak ideje eddig) alatt.

Ki kell még emelnünk Petter Solberg fiát, Oliver Solberget, aki az R5-ös Volkswagennel elképesztő futamot produkál, a legendás Markko Martin WRC-je előtt az abszolút hatodik helyen áll úgy, hogy csak az említett gyári WRC-k vannak előtte és közel másfél perccel (!!!) előzi meg a Ford gyári WRC-pilótáját, Teemu Suninent, aki az M-Sport új R5-ös Fiestájával állt rajthoz.

A szenzációs mezőnyt érdemes lesz követni vasárnap is, az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Related posts